El narcisisme

Una persona em va demanar ahir que parlés del narcisisme. En un primer moment, el meu ego s’hi va negar rotundament. Per aconseguir que canviés d’opinió vaig haver de cedir i prometre-li que no parlaria d’ell en cap moment. Així doncs, els narcisismes dels quals parlaré a continuació no tenen res a veure amb el meu ego. Qualsevol semblança és pura coincidència.

El narcisisme és un concepte que ha anat agafant protagonisme gràcies a la societat postmoderna i consentida en què vivim. Hi ha narcisistes a cada cantonada i sota qualsevol pedra. Això no seria un problema si es conformessin en fer la seva sense emprenyar els altres, però els narcisistes no són de bon conformar, són perepunyetes i torracollons. Ho volen tot al moment que ells diuen. Són petits dictadors que tenen sotmesa qualsevol persona que s’atreveixi a traspassar la línia que separa el seu ego de la humanitat. Un narcisista no t’aconsella, t’ordena. I pobre de tu que cometis el més mínim error. Aquell error quedarà pirogravat al teu cervell i es convertirà en la moneda de canvi davant de qualsevol demanda que et faci a partir d’aquell moment. 

Dintre el rànquing de narcisistes, tenim en primera posició, els nens. L’economia mundial gira entorn d’ells. A base de somriures angelicals decideixen quina empresa seguirà i quina desapareixerà. Els pares s’han convertit en l’exosquelet del seu fill, no tenen cap més funció que moure’s al ritme que ell els dicta. 

La resta de narcisistes, simplement el que fan, és agafar com a exemple les actituds del nen que un dia van ser i adaptar-les a l’edat adulta. Així, ens podem trobar des d’un cap d’empresa dictador fins a una dependenta xantatgista. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: