De gran vull ser ximplet

Si el teu propòsit a la vida és ser ximplet, t’haig de donar una molt bona notícia: ho seràs!

Per tal de satisfer el teu desig el nostre govern ha posat en marxa tota una sèrie de mesures perquè et puguis convertir en un ximplet de cap a peus. 

La primera mesura que ha pres ha estat canviar els temaris universitaris per temaris de primer de pàrvuls. És a dir, quan acabes la carrera saps dir correctament totes les vocals de la nostra llengua. Per qui no tingui estudis universitaris, aquestes són les 5 vocals del català: la “a”, la “e”, la “i”, la “o” i la “u”. 

La segona mesura que ha pres ha estat obligar als mitjans de comunicació a donar-nos la informació ben mastegada perquè nosaltres només ens l’hàgim d’empassar i prou. Tot això només és possible gràcies a la publicitat perquè ja sabeu que sense la publicitat la cultura televisiva no existiria.

La tercera mesura que ha pres ha estat posar gent ben ximpleta ben ximpleta al govern per tal que creguem que nosaltres som tan o més ximplets que ells.

I finalment, la quarta i última mesura que ha pres ha estat crear una crisi com Déu mana per tal que aprenguem d’una vegada que els rics sempre seran rics i els ximplets sempre seran ximplets.

Aclariments:

– “ximplet” és l’equivalent al “tonto” castellà.

– Si trobeu algun error al text és degut a que sóc ximpleta.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: