La cabra de muntanya

Image

Quan de petita em deien que hi havia persones que estaven com una cabra, jo innocent de mi em pensava que ho deien en un sentit metafòric però es veu que ho deien literalment. Ho he descobert no fa pas gaire mirant un reportatge sobre un noi que es dedica a saltar muntanyes com si fos una cabra.

Als pares d’aquest noi no se’ls va acudir res més que aïllar els seus fills de ben petits a dalt d’una muntanya. En aquell lloc remot, pocs amics podia fer el pobre noi, potser algun insecte, algun ocell o alguna cabra saltimbanqui. Pel que veig d’entre tots els animalons bucòlics que hi ha a les muntanyes el xicot es va decantar per la cabra o si més no es va identificar amb ella ja que des de que el van penjar a dalt de la maleïda muntanya aquest noi no ha parat de saltar i córrer d’una banda a l’altra. Potser algun dia deixarà de fer-ho però de moment no l’atrapa ningú.

Les cabres quan el veuen no es creuen que una persona pugui arribar a saltar millor que elles. N’hi ha més d’una bastant mosquejada. Fins i tot n’hi ha alguna que ha deixat de saltar com a símbol de protesta.
Jo sempre ho he dit, cadascú ha de fer allò que li pertoca, a les cabres els hi ha tocat saltar, doncs que saltin, no és bo voler treure protagonisme a aquestes pobres bèsties que han dedicat tota la seva vida a l’ofici del salt i ara es troben que un noi els està traient tot el protagonisme d’un ofici que elles han estat perfeccionant generació rere generació.

M’agradaria veure com ens ho agafaríem nosaltres si veiéssim una cabra ocupant el nostre lloc de treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: