Justícia

jpg_law_justice_003

justícia 

f. [LC] [RE] [FS] Virtut moral per la qual hom té com a guia la veritat, hom és inclinat a donar a cadascú el que li pertany, a respectar el dret. 

Després de llegir aquesta definició m’he quedat sense paraules. Si realment aquesta és la definició oficial de justícia, puc afirmar que a casa nostra no han acabat d’entendre massa bé el seu significat, perquè la definició fos vàlida s’hi hauria d’afegir que hi ha dues justícies paral.leles: una pels que no tenen recursos i una altra pels que els hi sobren els recursos. 

Avui he visitat els jutjats de Girona i m’ha semblat una casa de bojos: xivarri per tot arreu, gent discutint-se, hores de retard etc. Era com està ficat a dins del metro en hora punta. Corredors amb indicacions totalment subjectives que només les deu entendre el que les va crear i clavar a la paret. I ja no parlo de la persona que va dissenyar l’edifici… Suposo que per triar el material debia esperar les rebaixes del “remate final” i que tenia com a intenció prioritària entretenir els usuaris ja que per sortir de l’edifici necessites com a mínim haver fet un any d’escoltisme. N’he vist més d’un amb una brúixola a les mans buscant el nord i fins i tot m’he trobat una família que feia 3 mesos que estaven buscant la sortida i ja s’havien construit una petita llar en una cantonada. 

Jo, que ja m’ho veia venir, tan bon punt he entrat he anat enganxant uns gomets a terra dissimuladament i a l’hora de marxar no he tingut cap problema per trobar la sortida. Els hi hauríem de donar les gràcies perquè gràcies a la seva ineptitud nosaltres cada vegada som mes enginyosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: